vimedika.mksitemap


Специјалистички услуги

Интернистички преглед

Прегледот содржи ЕКГ, аускултација, палпација (преглед на стомак). Дијагноза и терапија.
Цена на услугата: 1000 денари

ЕКГ

ЕКГ – електрокардиографско снимање на срцето и анализа на неговиот ритам, брзина и морфологија. Дијагноза и терапија.
Цена на услугата: 300 денари

Ехо на срце

Ехокардиографско снимање на срцето со дводимензионален ЕХО-апарат и Доплер анализа со кои се откриваат валвуларни аномалии, варијации на крвниот притисок, слабост на срцевиот мускул и други патолошки состојби. Дијагноза и терапија.
Цена на услугата: 1500 денари

Ехо на внатрешни органи

Ултра-звук на органите во абдоменот со кој се согледува нивната анатомија, присуство на патолошки состојби, како и присуство на калкулоза (камчиња) во жолчно кесе и бубрези. Дијагноза и терапија.
Цена на услугата: 1200 денари

Холтер за крвен притисок

24-часовно мониторирање на крвниот притисок со извонредно мал апарат со кој се постигнуваат прецизни мерења. Дијагноза и терапија.
Цена на услугата: 800 денари

ЕКГ холтер

24-часовно и 48-часовно мониторирање на ритамот, брзината и морфологијата на срцето. Дијагноза и терапија.
Цена на услугата: 1000 денари

Спирометрија

Метод со кој се мери капацитетот на белите дробови и брзина на протокот на воздух низ дишните патишта.
Цена на услугата: 300 денари

Апликација на ампуларна терапија

Интравенозна, интрамускулна и субкутана терапија по проценка на интернистот или на барање на пациентот.
Цена на услугата: Од 100 до 700 денари

Гликемија

Мерење на шеќер во крвта.
Цена на услугата: 100 денари

Лабораториски услуги

Во соработка со Авицена и Адриа Лаб и со упати од матични лекари.

Систематски прегледи

Систематски прегледи за вработени се изведуваат во соработка со Медика Плус. Тие вклучуваат основен пакет во склоп на законските прописи, како и проширени пакети по барање на клиентите.
Основниот пакет вклучува:

 • ЕКГ
 • Спирометрија
 • Основно лабораториско испитување
 • Аускултација
 • Мерење на крвен притисок
 • Проверка на видот

Цена на основниот пакет: 800 денари

За специфични работни места, контактирајте нè за договор за проширен пакет (дополнителни услуги: ехо на срце, ехо на абдомен, аудиометрија, психолошки тестови, итн.)

Менаџерски пакет

Менаџерскиот пакет е специјално наменет за лица со поголема одговорност во одредена компанија кои се задолжени редовно и темелно да извршуваат целосни прегледи и да го одржуваат своето здравје

Специјалната понуда вклучува:

 • Интернистички преглед
 • ЕКГ
 • Ехо на срце
 • Ехо на внатрешни органи
 • Спирометрија
 • Дијагноза
 • Терапија

Цена на пакетот: 3500 денари

Vimedika © 2012-2014
WordPress Themes

parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler outlet moncler outlet online peuterey outlet peuterey outlet online parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher parajumpers pas cher moncler sito ufficiale moncler sito ufficiale outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online outlet hogan online